تفاوت اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن


اگر قصد خرید اکسیژن ساز یا خرید کپسول اکسیژن را دارید و برای شما سوال پیش آمده که تفاوت اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن چیست، بهتر است قبل از هر اقدامی این مقاله را مطالعه کنید.

تفاوت اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن

با وجود اینکه دستگاه اکسیژن ساز و کپسول اکسیژن هر دو تجهیزات پزشکی موثر در بهبود تهویه، افزایش سطح اکسیژن خون و تسهیل تنفس بیماران تنفسی هستند، اما تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. مهم‌ترین تفاوت‌های بین دستگاه اکسیژن ساز و کپسول اکسیژن عبارتند از:

  • عملکرد

اکسیژن ساز دستگاهی است که هوای محیط را تصفیه و اکسیژن خالص تولید می‌کند. در حالی که کپسول اکسیژن یک  وسیله ارتباطی است که اکسیژن را در خود ذخیره کرده و موقتاً قابل استفاده است.

  • ظرفیت

با خرید اکسیژن ساز ، دستگاهی دارید که توانایی تولید مداوم اکسیژن دارد. و تا زمانی که منبع برق آن قطع نشود، با تصفیه هوای محیط اکسیژن خالص برای تنفس بیمار را تامین می‌کند. از طرف دیگر، کپسول اکسیژن دارای موجودی محدودی از اکسیژن است و زمان استفاده آن محدود است. بعد از استفاده از کپسول، باید آن را تعویض و یا شارژ کنید.

  • قابلیت حمل و نقل

کپسول اکسیژن به دلیل ابعاد کوچک و وزن سبک قابلیت حمل و نقل آسان دارد. می‌توانید آن را در کیف یا جیب خود حمل کرده و در هنگام نیاز به اکسیژن آن را استفاده کنید. اما اکسیژن ساز دستگاهی بزرگتر است که نیاز به نصب ثابت دارد و قابلیت حمل‌ونقل آن محدود است. البته اگر اکسیژن ساز از نوع پرتابل باشد جابجا کردن آن دشوار نیست.

  • هزینه

هزینه استفاده از اکسیژن ساز بیشتر از هزینه استفاده از کپسول اکسیژن است. اکسیژن ساز به دلیل نیاز به تکنولوژی پیشرفته و نصب ثابت، هزینه‌ بالاتر دارد. با این حال، هزینه تعویض مداوم کپسول‌ها نیز باید در نظر گرفته شود.

به طور کلی، خرید اکسیژن ساز برای استفاده مداوم در خانه یا محیط کار مناسب است. در حالی که کپسول اکسیژن برای استفاده در سفرها، فعالیت‌های ورزشی یا در مواقع اضطراری مناسب است.

دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز محصولی است که از هوا اکسیژن را استخراج کرده. و سپس با ظرفیت و فشار تنظیم شده به دستگاه تنفسی بیمار میرساند. دستگاه اکسیژن ساز برای بیمارانی که به تنفس مصنوعی نیاز دارند یا دچار کمبود اکسیژن هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه اکسیژن ساز با استفاده از فرایند تصفیه و فشرده سازی، اکسیژن فیلتر شده از هوای محیط را از طریق ماسک‌های تنفسی کامل و نازال به ریه بیمار میرساند. این دستگاه تهویه معمولاً در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته این محصول در منزل نیز برای تامین اکسیژن بیماران بستری در خانه هم قابل استفاده است.

استفاده از دستگاه اکسیژن ساز برای بیمارانی که به تهویه مکانیکی وابستگی دارند. بهبود تهویه را تسریع و کمک می‌کند بافت‌های بدن به اندازه کافی اکسیژن دریافت کنند. همچنین خرید اکسیژن ساز می‌تواند در درمان بیمارانی که کمبود اکسیژن دارند نقش مثبت داشته باشد. اکثر دستگاه‌های اکسیژن ساز کاربری راحتی دارند. دستگاه‌های اکسیژن ساز خانگی توسط تکنسین پرستاری متخصصین و یا پزشک تنظیم می‌شود و مورد استفاده بیمار بستری قرار می‌گیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *